Kursen vänder sig främst till dig som är ansvarig utgivare/ställföreträdande utgivare eller står i begrepp att få ett sådant uppdrag eller behöver fördjupad kännedom om frågorna. Utbildningen tar upp grundläggande formella och praktiska kunskaper om tryck- och yttrandefrihetslagarna, press- och medieetik. Den är inriktad på frågor med tydlig anknytning till uppgiften som ansvarig utgivare och omfattar såväl pappers- som internetpublicering, men också vad som gäller i fråga om ansvar för interaktiva tjänster, sociala medier och användargenererat material. Kursen ger också utrymme för diskussion utifrån praktikexempel och deltagarnas egna frågor och erfarenheter. Dessutom får du konkreta råd och tips om hur du agerar vid hot mot medarbetare och kontaktuppgifter till polisen.

Utbildare: Per Hultengård, chefsjurist på TU och specialist på utgivarfrågor, under medverkan av Lena Mellin, stf utgivare, Aftonbladet och Ola Sigvardsson, Allmänhetens Pressombudsman.

Pris: Medlemmar i TU samt anställda i andra organisationer eller företag anslutna till Utgivarna betalar 4 500 kronor ex moms. Kostnad övriga deltagare: 6 500 kronor ex moms (kursmaterial, lunch och kaffe ingår).

Plats: TU:s lokaler Kungsgatan 62 i Stockholm

Datum: torsdag 26 oktober 2017

Tid: 9.30-16.30

Sista anmälningsdag: 20 oktober

(”Först till kvarn” tillämpas om kursen blir fullsatt före sista anmälningsdatum)

Frågor: Eva Digrell eva.digrell@tu.se.

 

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.