Den statliga spellicensutredningen har just lagt fram ett förslag som radikalt förändrar den svenska spelmarknaden. Spelmonopolet upphävs och ersätts av ett licenssystem där alla – statliga som privata, svenska som utländska – spelbolag som uppfyller licensvillkoren kan få tillstånd att bedriva spel. Men licensvillkoren är tuffa – och skatten föreslås bli 18 %. Hur kommer detta att påverka den svenska spelmarknaden? Och vad innebär det för den för de svenska mediehusen så viktiga spelannonseringen? Vilka annonser blir tillåtna, vilka blir det inte – och hur får spelannonserna utformas? Och vad säger spelbolagen? Vill de vara med i systemet?

Den 18 april anordnar TU och Advokatfirman Marlaw ett frukostseminarium om den nya spelplanen för spel, där vi går igenom de nya villkoren för spel och spelannonsering och vad de innebär för mediehusen.

Talare: advokat Sandra Hanson, Marlaw, advokat Daniel Tornberg, Marlaw och Gustaf Hoffstedt Branschorganisationen för onlinespel.

Inledare: Per Hultengård, chefsjurist TU.

Anmäl dig till vårt kostnadsfria frukostmöte i dag (vi tar ut en no-show-avgift om 250 kronor). Antalet platser är begränsat.

Plats: TU, Kungsgatan 62, Stockholm

Tid: tisdagen den 18 april 2017, kl. 08.30-09.30 (frukost serveras från kl. 08).

Anmäl till eva.digrell@tu.se senast den 12 april så är du garanterad plats och frukost.

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.