Dags för Tidningsveckan som vänder sig till alla Sveriges skolor, och genomförs av Mediekompass i samarbete med TU. Tidningsveckan 2016 arrangeras under vecka 41 och uppmärksammar att Sverige år 1766 fick sin första tryckfrihetsförordning.

 

Tidningsveckan, 10 – 14 oktober
Läs dagstidningar och diskutera vad det fria ordet under dessa 250 år har betytt och betyder för vår demokrati. Från augusti ligger lektionsförslag för grundskolan och gymnasiet påmediekompass.se. Missa inte att fokusera på tryckfriheten under vecka 41! Tidningar som medverkar och kontaktuppgifter listas löpande, efterhand som dessa anmäler sig.

Här finns all info kring Tidningsveckan 2016.

Pluggannonser som riktar sig till lärare finns i två format, T5 och T6, samt två format av bannerannonser. Mediekompass ger också pedagogisk hjälp och material till lärarna.

Tidningar som vill vara med kontaktar Mediekompass, Lotta Nyblom på Smålandsposten,lotta.nyblom@smp.se tel: 0470-77 04 85.

Detta gör deltagande tidningar:
* Sätter in Mediekompass pluggannonser om Tidningsveckan
* Tar emot beställningar och förser skolor med tidningar eller möjlighet att läsa e-tidningen inom tidningens spridningsområde
* Genomför kringaktiviteter i den omfattning man själv väljer

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.