CareChain, Medieutvecklarna och Mobile Stories bjuder in TU:s medlemmar till en frukost den 16 maj 2018 om blockkedjetekniken och dess möjligheter.

Välkomna på blockchain-frukost

Nu rullar nästa stora revolution in i medielandskapet, och denna gång har vi all chans att vara först på bollen. Med hjälp av s.k. blockkedjor kan mediehusen både garantera kvalitet och få en ny möjlighet att skapa läsarvänliga betaltjänster. Men för att göra detta krävs att vi samarbetar.

Vi på CareChain, Medieutvecklarna och Mobile Stories bjuder in till en frukost där vid dels berättar om blockkedjetekniken och hur vi kan använda den, dels hur vi kan skapa en spännande testmiljö för oss alla. Vi kommer också att bjuda in alla som kommer till att delta i ett samverkansprojekt för att skapa en blockkedja för mediebranschen.

CareChain. Johan och Stefan har grundat och varit medgrundare i ett antal startups och har jobbat med blockkedjetekniken under ett flertal år. De är båda övertygade att den erbjuder fundamentalt nya möjligheter att hantera information och kan därmed förbättra existerande lösningar samt skapa helt nya affärsmöjligheter.

Medieutvecklarna jobbar med att driva och hjälpa branscher i stark förändring. Vi har en unik kompetens från en rad branscher, där vi varit drivande och katalysatorer; IT/telekom/ICT, bank och försäkring, medier, destination och governance. Just nu är vi en stark drivkraft i den dramatiska förändringen av sjukvård/life-sciencebranschen.

Mobile Stories. Utsedd till Årets idé 2017 under Årets Dagstidning. Mobile Stories är en app och en plattform byggd för att unga i skolan själva ska få möjlighet att producera material med journalistiken som metod. Genom att skapa artiklar själva får ungdomar öva upp sitt källkritiska tänkande, en förståelse för hur seriös journalistik kommer till och varför det är viktigt med granskande medier för ett hållbart demokratiskt samhälle.

Vänliga hälsningar

Johan Sellström och Stefan Farestam, CareChain
Andreas Silow, Medieutvecklarna
Lotta Bergseth, Jenny Sköld och Annica Andersson, Mobile Stories

 

 

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.