MarLaw och TU bjuder in till seminarium om gränsdragningen mellan redaktionella inlägg och kommersiella samarbeten. När ska inlägg i sociala medier reklammarkeras och hur fungerar sponsring och gåvor i förhållande till mutlagstiftningen?

Gränsen mellan yttrandefriheten och kommersiell kommunikation är inte helt enkel att avgöra juridiskt, särskilt i sociala medieplattformar där privata inlägg ofta blandas med sponsrat innehåll. Det är inte heller enkelt att veta vem som är juridiskt ansvarig för innehåll och annonsmarkeringar. Under detta seminarium går vi igenom gränsdragningen mellan redaktionella inlägg och kommersiella samarbeten, såsom sponsring. Vi diskuterar vidare de legala frågor som annonsörer, mediehus, publicister, influencers samt influencernätverk står inför vid kommersiella samarbeten. Under seminariet belyser vi även senaste rättspraxis avseende reklamidentifiering och sändarangivelse samt hur annonsmärkningar bör ske i praktiken.

Seminariet vänder sig främst till dig som arbetar med kommersiella samarbeten, influencer marketing eller native advertisning.

Jan Fager kommer att behandla TU:s rekommendationer angående reklamidentifiering och tala om vikten av den redaktionella textens trovärdighet, att inte vilseleda samt metoder för att möjliggöra affärer.

Seminariet kommer att behandla:

  • Gränsen mellan yttrandefrihet och reklam?
  • Vem eller vilka kan hållas ansvariga?
  • När och hur ska inlägg annonsmarkeras?
  • Vad säger senaste rättspraxis och branschetiken?

Talare:

Cecilia Torelm Tornberg, advokat från MarLaw, är specialiserad på marknads- och immaterialrätt och avtalsrätt samt ombud för Alexandra Media Sweden i det s.k. Kissiemålet som är föremål för prövning i Patent- och marknadsöverdomstolen.

Jan Fager, jurist på TU, är expert på marknadsrätt, reklamjuridik, upphovsrätt och varumärken samt ger rådgivning inom mediejuridik.

Datum: Tisdagen den 4 juni

Tid: 08:00-10:00, frukost serveras från kl. 08:00, seminariet börjar kl. 08:30

Plats: MarLaw, Nybrogatan 11, 5 tr, Stockholm

Anmälan: Sista anmälningsdag är 31 maj 2019, anmälan är bindande. Seminariet är kostnadsfritt.

Anmäl dig här >>

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.