Studie: Fler tar betalt digitalt

I förra veckan släppte Reuters Institute for the Study of Journalism en studie av hur 200 nyhetsmedier i sju olika länder tar betalt för sitt redaktionella innehåll. Studien visar bland annat att 69 procent av nyhetstidningarna nyttjar en digital betallösning, vilket är en liten ökning från 2017 när den första versionen av rapporten släpptes. Hårda betalväggar är ovanliga. Plus- och frekvensmodellerna står för en tredjedel var. Det genomsnittliga prenumerationspriset för det billigaste alternativet är enligt studien cirka 160 kr/mån. På tal om betallösningar uppmärksammade Reuters Community nyligen dynamiska diton i en intervju med Peter Doucette – tidigare på Boston Globe.

Engagemang – FT:s ledstjärna för data

Senaste interaktion, frekvens och volym. Det är nyckeltalen i Financial Times engagemangsmått. Med fokus på färre avhopp och stärkt engagemang har FT effektiviserat och ökat förståelsen för läsaraffären i hela organisationen. Därtill har FT ökat antalet abonnenter till över en miljon. Produkt- och informationschef Cait O’Riordan berättar mer om hur FT jobbar med dessa nyckeltal både under Strata Data-konferensen i London nyligen och Nordiske mediedager i Bergen.

Frukostmöte: IRM presenterar nya annonsprognosen 2020 hos TU

Hur kommer reklammarknaden för digitala nyhetsmedier och tryckt dagspress att utvecklas 2019-2020? Och vad kan vi förvänta oss för utveckling inom display på desktop och mobilt samt för online-video? Madeleine Thor, vd IRM, presenterar reklam- och medieinstitutets prognos för marknadsinvesteringarna 2019 och 2020 hos TU morgonen den 3 juni. Boka din plats vid presentationen på TU:s sajt.

Hushållen ökar sina utgifter för abonnemang

Svenskarna (15-74 år) lägger mer pengar på digitala texttjänster, enligt Mediavisions statistik. De uppskattar att 28 procent av hushållen hade minst en prenumeration på digitala texttjänster under första kvartalet i år. Mediavision uppskattar antalet hushåll med digitalt ljudboksabonnemang till 21 procent.

Reklam + aktivitet = effekt

Personer som hör reklam i radio eller podd samtidigt som de utför en annan syssla har lättare att minnas den än andra. Dessutom engagerar reklamen mer, visar den nya studien ”Hear & Now” från brittiska Radiocentre. Studien uppmärksammar relationen mellan aktivitet och olika former av reklam via audio.

Frekvens bygger lojalitet

Analysbolaget Parselys färska analys av användardata visar att frekvens är det viktigaste måttet för konvertering. Slutsatsen har bolaget dragit ur en studie där man analyserade data om antal besökare, besöksfrekvens, sidvisningsvolym och trafikkälla. Enligt datan är en användare mer sannolik att återvända om hänvisningen var direkt eller social än om denne hänvisades via en sökning på internet, skriver Publishing Executive. Även Axios gräver i Parsely-data och analyserar vilka ämnen som fungerar bäst på olika plattformar för att fånga upp de användare som inte kommer till sajten direkt utan via sociala nätverk eller sök.

Youtube dominerar bland barn och unga

87 procent av alla barn mellan 7 och 15 år använder Youtube minst en gång i veckan. Och i åldersgruppen 13-15 år besöker nästan alla Youtube minst en gång i veckan. Det visar den färska upplagan av Orvesto Junior från Kantar Sifo. Årets rapport visar också att de unga är negativt inställda till tv-reklam, radioreklam samt reklam i mobilen och sociala nätverk. Utomhus, print och bioreklam gillar barnen bäst. Nyheterna i tv upplevs som mest trovärdiga. Men även radio, nyhetsappar och tryckta tidningar uppfattas av ungefär en tredjedel som trovärdig källor.

I korthet



 

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.