Fler än åtta av tio internetanvändare tittar på film och video via internet i dag. Och en stor andel av den gruppen tittar på klipp och sändningar via mediehusens tv-kanaler. Men vilka lagar och regler är det som gäller för den här typen av journalistik? Är det de pressetiska reglerna som gäller eller är det Granskningsnämndens? Och är all webb-tv att betrakta som så kallad beställ-tv?

Beställ-tv är en tjänst där tittaren själv väljer när och vad han eller hon vill se ur en tablå med program. Beställ-tv omfattas av radio- och tv-lagens regler och ligger under Granskningsnämnden. Nämnden har tidigare ansett att vissa tv-sändningar från Aftonbladet, Dagens Nyheter och Norran omfattas av bestämmelserna i radio- och tv-lagen.

Den 22 november berättar Anna Dingertz och Anna Olsson från Myndigheten för press, radio och tv vad som gäller för beställ-tv och mediehusens tv-sändningar. Efter en kortare presentation intervjuas myndighetens generaldirektör Charlotte Ingvar-Nilsson av Per Hultengård, chefsjurist TU.

Datum: 22 nov 2017

Tid: kl. 13-15

Plats: TU, Kungsgatan 62 (3 tr.), Stockholm

Anmälan: Senast kl. 16.00 den 21 nov 2017 till eva.digrell@tu.se

Kostnadsfritt.

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.