Jeanette_talmannen
Jeanette Gustafsdotter och talmannen Per Westerberg.

Idag överlämnade Tidningsutgivarnas nya vd, Jeanette Gustafsdotter, en ny skrift om tryck- och yttrandefrihet till talmannen i riksdagen. Samtidigt skickar Tidningsutgivarna skriften till samtliga 349 riksdagsledamöter.
– Det är i riksdagen som våra politiker fattar beslut om vår tryck- och yttrandefrihet och de besluten påverkar både våra medlemmars frihet och öppenheten i den svenska demokratin. Med vår skrift vill vi bidra till kloka och bra beslut, säger Jeanette Gustafsdotter.

Skriften tar avstamp i en attitydundersökning om tryck- och yttrandefrihet bland riksdagens ledamöter 2006 – 2010 som SIFO genomförde på uppdrag av Tidningsutgivarna. Riksdagsledamöterna fick ta ställning till 10 påståenden som vid första anblick kan verka rimliga, men som alla i praktiken innebär en begränsning av tryck- och yttrandefriheten.

– I Sverige är vi privilegierade med att ha tryck- och yttrandefrihet. Men det är friheter som vi måste vara rädda om och försvara varje dag. Ett till synes harmlöst beslut i fel riktning kan få förödande konsekvenser.

Skriften om tryck- och yttrandefrihet är särskilt framtagen för riksdagens ledamöter men den kommer också att skickas till samtliga Tidningsutgivarnas medlemsföretag.

pdfDen kan också laddas ner digitalt här

För mer information, kontakta:
Jeanette Gustafsdotter, vd, TU/Tidningsutgivarna.
Tel: 08-692 46 90
Mobil: 070-624 45 56
E-post: jeanette.gustafsdotter@tu.se

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.