Gör du och dina kollegor årets bästa tidning? Jobbar du på Sveriges bästa redaktion? Eller har du gjort årets vassaste kampanj eller kommit med en riktigt nyskapande idé? Skicka då in era framgångar, prestationer och lyckade samarbeten till branschorganisationen TU – Medier i Sveriges årliga utmärkelse Årets Dagstidning. Redan i dag!

Vinnarna i Årets Dagstidnings samtliga klasser presenteras den 11 april 2019 på restaurangen Berns i Stockholm. Prisutdelningen föregås av ett seminarieprogram med fokus på mediepolitiken, framtiden och frågorna du vill ha svar på. Dagen avslutas med stor gala och prisutdelning där både nominerade och vinnare hyllas stort – och vi hoppas att du är med.

Öppet för bidrag från och med i dag

Årets Dagstidning 2019 har sju olika klasser som tillsammans lyfter fram mediebranschens innovationskraft, journalistiska kunnande och demokratiska uppdrag.

Vem som helst har rätt att nominera, det vill säga anmäla bidrag till en eller flera av de sju tävlingsklasserna. Det går att skicka in bidrag från och med i dag till och med fredagen den 8 februari 2019. Perioden som bedöms av juryn är den 1 januari 2018 till 31 december 2018.

Bedömningen görs av en fristående jury ledd av huvudordföranden Eva Hamilton. Läs mer >>

Vinnarna och bilder från prisutdelningen ÅD 2018 kan du titta på här >>  och en vinnarintervju i Medievärlden finns här >>

Sju tävlingsklasser:
  • Årets Dagstidning Helhetspriset – Nytänk, mod och utveckling
  • Årets Redaktion – Redaktionell kraft och kreativitet
  • Årets Ljud & Bild – Utnyttjande av ljudets och bildens särskilda egenskaper
  • Årets Kampanj – Framgångsrika kommersiella resultat
  • Årets Affär – Innovation och utveckling av affärsmodellen
  • Årets Idé – Idérik publicistisk förnyelse
  • Årets Utvecklare – Personligt och framåtblickande driv

Allt du behöver veta om jurymedlemmar, regler och information om varje tävlingsklass samt formulär för bidrag hittar du här på TU:s sajt och sidorna för Årets Dagstidning >>

#åd2019

Kontaktinfo:

Jeanette Gustafsdotter, vd TU – Medier i Sverige, jeanette.gustafsdotter@tu.se

Bodil Gidlund, projektledare TU – Medier i Sverige, bodil.gidlund@tu.se

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.