Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) har i ett antal fall granskat fyra bolag som använder sig av Google Analytics för besöksstatistik, främst utifrån den överföring av personuppgifter som då skett till USA. Granskningarna bygger på klagomål som kommit från intresseorganisationen None of Your Business (NOYB) i ljuset av EU-domstolens så kallade Schrems II-dom. Den 30 juni antog IMY besluten mot bolagen som innebar att Google Analytics inte längre fick användas såvida inte tillräckliga skyddsåtgärder implementerades. Vissa av bolagen blev också påförda sanktionsavgift. Bara veckan efter IMY:s beslut antog EU-kommissionen ett nytt adekvansbeslut som ska möjliggöra säker överföring av personuppgifter från EU till USA. Adekvansbeslutet är ett resultat av de förhandlingar som pågått mellan EU och USA sedan Schrems II-domen.

Innebär detta att det nu är fritt fram att använda Google Analytics och andra tjänster där personuppgifter överförs till USA? Vad ska man tänka på fortsättningsvis vid användning av sådana tjänster? Det kommer Henrik och Antonia från Advokatfirman Cederquist diskutera.

Henrik Lindstrand, advokat och partner, och Antonia Carlsson, advokat, är bägge specialiserade inom IT och dataskydd.

OBS att seminariet är exklusivt för anställda på TU:s medlemsföretag.

Kostnadsfritt.

Datum och tid: måndag 2 oktober kl 09.00-10.00

Digitalt via Teams. En möteslänk skickas ut till anmälda deltagare närmare mötesdatum.

Anmälan: Se anmälningsformulär nedan. Din anmälan vill vi ha senast den 28 september.

Talare: Henrik Lindstrand, advokat och partner, och Antonia Carlsson, advokat, från Advokatfirman Cederquist, Jan Fager, jurist Tidningsutgivarna.

Varmt välkomna!

ANMÄL DIG HÄR:

 

 

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.