I dag presenterar juryn de tre bidrag som kan vinna priskategorin Årets Bevakning för att med ”…kvalitetspublicistik nyhetsförmedlat, granskat, skildrat eller opinionsbildat om en enskild händelse eller fråga, ett särskilt ämne eller definierade samhälleliga förhållanden.

Juryn består av, Olle Zachrison, ansvarig digital nyhetsutveckling på Sveriges Radio, Charlotta Friborg, chef Riksnyheterna på SVT, Helle Klein, chefredakör Dagens Arbete, Patrik Hadenius, förlagschef på Norstedts, Erik Modig, forskare vid Handelshögskolan, samt ordförande Viveka Hansson, programdirektör på TV4.

”Alla Sveriges redaktioner har steppat upp för att ge sin publik bästa möjliga pandemibevakning. Men några har utmärkt sig särskilt genom en granskande, gripande och uthållig bevakning av hur krisen på djupet påverkat människors liv”, säger Olle Zachrison.

De nominerade för Årets Bevakning

 

Aftonbladet: Corona Live

”För att ha snabbt ha skapat en lägereld som fyllt ett stort behov under hela året för miljontals människor i Sverige.”

Expressen: Pandemin inifrån

”För att med stor respekt för de drabbade och en sällsynt känsla för närvaro i text, bild och video ha synliggjort människorna bakom siffrorna om smittade, vårdade och döda.”

Sörmlands Media: Corona-granskningen

”För att ha avslöjat en omfattande mörkläggning av myndigheterna som drabbade de mest utsatta under pandemin; de äldre.” 

Priset delas ut den 25 mars under en tv-sändning från Norrköpings Tidningar.

Mer info om nomineringarna: olle.zachrison@sr.se eller viveka.hansson@tv4.se

Mer info om priset/prisutdelningarna: thomas.mattsson@tu.se

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.