Ewa Thorslund blir ny vd för branschorganisationen TU – Medier i Sverige. Hon tillträder sin nya roll på TU den 1 juni 2020. Ewa Thorslund har tidigare arbetat som direktör för Statens medieråd samt som näringspolitisk expert för it- och telekomindustrin.

– Jag är glad att TU kunnat rekrytera Ewa Thorslund som både har stor kompetens om mediebranschens utveckling och inom näringspolitik, säger Victoria Svanberg, ordförande TU – Medier i Sverige.

Ewa Thorslund är i dag verksam som konsult gällande frågor som rör medier och samhällets digitalisering. Hon är aktiv som författare, skribent och föreläsare, samt har en lång erfarenhet från både privat och offentlig verksamhet.

– Det känns otroligt spännande och intressant att få vara med och utveckla TU:s verksamhet och uppdrag, säger Ewa Thorslund, tillträdande vd TU – Medier i Sverige.

TU:s medlemsföretag ger ut morgon-, kvälls- och gratistidningar samt tidskrifter, sänder tv och radio, har redaktionella sajter, driver försäljnings- och medieutvecklingsbolag med mera. TU försvarar den svenska tryck- och yttrandefriheten och påverkar politiker och allmänhet i frågor som är av avgörande betydelse för mediebranschen – och därmed för vår demokrati. TU ger även juridisk och medieetisk rådgivning.

Ewa Thorslund 070–638 06 11

Victoria Svanberg victoria.svanberg@nwt.se

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.