Verkställande direktör till TU – Medier i Sverige

Rollen

Som vd kommer du bland annat att ansvara för:

  • Bolagets verksamhet, ekonomistyrning och organisation
  • Driva opinion i medlemmarnas intresse
  • Rådgivning till medlemmarna
  • Personalledning av – i dagsläget – en organisation med åtta medarbetare
  • Utveckla/implementera vision, verksamhetsidé och strategier i TU, i samarbete med styrelsen.

Vem är du?

Du är naturligtvis lockad att jobba i den föränderliga medievärlden – och vill vara med och påverka den. Du har en akademisk utbildning och sannolikt en bakgrund från en medlemsorganisation eller kanske från den politiska världen. Eller så har du erfarenhet som publicist. Du har flera års kvalificerad erfarenhet, antagligen i en roll som vd, verksamhetschef eller lobbyist, eller har haft annan roll som talesperson eller sakkunnig.

Är din bakgrund som publicist har du antagligen en roll som chefredaktör, redaktionschef eller motsvarande. Oavsett roll är det viktigt att ha erfarenhet av ledarskap och kommunikation – och finns erfarenhet av mediejuridiska frågor är det en fördel. Du har dessutom ett stort intresse för mediefrågor ur ett brett perspektiv, inte minst det fria ordets närvaro i ett disruptivt medielandskap. Som person är du driven och energisk med en förmåga att engagera din omgivning. Du har en förmåga att kommunicera väl i såväl tal som skrift. Du är en modern ledare, lyhörd och smidig – men med integritet.

Denna rekrytering sker i samarbete med JP Cornerstone. Har du den bakgrund som krävs och blir intresserad? Sänd då din ansökan med meritförteckning till goran.jansson@jp-cornerstone.com snarast, dock senast 14 februari 2020. Märk ämnes-/ärenderaden med ”VD TU”. Din ansökan kommer naturligtvis att behandlas konfidentiellt. Frågor besvaras av Göran Jansson på telefon 073-374 25 30.

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.