Victoria Svanberg, ordförande för den svenska NWT-koncernen samt TU – Medier i Sverige, har valts till ny ordförande för News Media Europe. Svanberg tar över efter Fernando de Yarza, som varit ordförande i föreningen i 6 år.

”Som ordförande för News Media Europe vill jag arbeta med Europas nyhetsutgivare för att främja pressfriheten i och utanför Europa. Vi måste bygga en hållbar framtid för vår bransch, och samtidigt säkerställa att det redaktionella innehållets värde är vederbörligt skyddat. Jag tackar Fernando de Yarza för allt arbete han lagt ned på att bygga utveckla News Media Europe till där vi är i dag”, säger Victoria Svanberg.

Fernando de Yarza gratulerar i en kommentar Victoria Svanberg till utnämningen och konstaterar att ”News Media Europe har snabbt blivit en nyckelspelare på den europeiska mediepolitiska arenan, försvarar pressfriheten och bidrar till en hållbar framtid för professionell journalistik i Europa. Hon är utan tvekan rätt person för jobbet.”

Föreningen utsåg också Mart Raudsaar (Postimees) och Paloma de Yarza (Heraldo de Aragón) till vice-ordförande. Avgående till vice-ordförande Guy Black kommer framöver att fungera som News Media Europes ”Media Freedom Ambassador”.

Om News Media Europe:

NME representerar den expansiva nyhetsmediebranschen i Europa – över 2 500 europeiska print- eller online-titlar, och på radio och tv. NME verkar för att upprätthålla och främja pressfriheten, att upprätthålla och stärka friheten att publicera, och för mediebranschen som är en av de viktigaste delarna av Europas kreativa verksamheter.

Om Victoria Svanberg:

Victoria Svanberg är ordförande i News Media Europe och ordförande i TU – Medier i Sverige. Victoria Svanberg är även ordförande för NWT-koncernen samt ledamot i Anderstiftelsen som främjar forskning och utbildning inom medieområdet. Hon har styrelseerfarenhet från flera svenska och norska mediehus som Schibsted Media Norge och Polaris Media.

Kontakt:

Johan Taubert, vd TU – Medier i Sverige, 076-545 24 05

Victoria Svanberg, victoria.svanberg@nwt.se

Jonas Morian, press- och opinionsansvarig TU – Medier i Sverige, jonas.morian@tu.se, 076-527 46 07

 

 

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.