TU – Medier i Sverige är landets ledande branschorganisation inom mediesektorn. Våra medlemsföretag ger ut morgon-, kvälls- och gratistidningar, sänder tv och radio, har redaktionella sajter samt driver försäljnings- och medieutvecklingsbolag. För våra medlemmars räkning arbetar vi bland annat med opinionsbildning, juridisk rådgivning och branschanalys.

I tjänsten som mediepedagog kommer du att arbeta för Mediekompass. Verksamheten har funnits i Sverige sedan 1963, men då under namnet Tidningen i skolan. Mediekompass uppgift är att stödja grundskolan och gymnasiet i undervisningen med och om medier.

Dina arbetsuppgifter

Som mediepedagog hos oss kommer du att arbeta självständigt med och vidareutveckla Mediekompass webbplats och sociala nätverk samt kontinuerligt uppdatera undervisningsmaterialet så att det alltid är anpassat till gällande läroplan och mål för undervisningen. I uppdraget ingår också att skapa nytt och engagerande material väl anpassat för respektive målgrupp och ämne.

I uppdraget är du vår och Mediekompass ansikte utåt, vilket innebär att du kommer att underhålla ett stort antal kontakter med skolor, myndigheter, forskning och medier. Till det kommer kontakter med våra nordiska systerorganisationer och deras motsvarigheter till Mediekompass.

Resor ingår i tjänsten. Du kommer att genomföra skolbesök och workshops i hela landet i ämnen som pressetik, källkritik och mediernas demokratiska uppdrag. Men också delta i demokratidagar, bokmässan, skolforum samt konferenser om medie- och informationskunnighet.

Din profil

Vi söker dig som har ett aktivt engagemang i skolan och ett lika aktivt engagemang för kommunikation. Du är förtrogen med såväl skolans olika styrdokument som konsten att uttrycka dig effektivt i både tal och skrift. Du har dokumenterad vana av att leda projekt samt är intresserad av och kunnig i digital teknik och utveckling. Som person har du lätt för att bygga relationer, har en tydlig kommunikativ förmåga och känner dig trygg på en scen eller framför en skolklass.

Om tjänsten

Tjänsten är en projektanställning på två år med start så snart som möjligt. Tjänstgöringsgraden är minst 50 procent med flexibla arbetstider. Arbetsplatsen är placerad i centrala Stockholm.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2021. För mer information om tjänsten, vänd dig till Jeanette Ciucci, administrativ chef TU (jeanette.ciucci@tu.se).

Låter det här intressant? Skicka i så fall in din ansökan redan i dag till Jeanette Ciucci, jeanette.ciucci@tu.se. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen och tillsättning kan ske innan ansökningstiden löpt ut.

Vi har valt att rekrytera tjänsten på egen hand och undanber oss därför extern hjälp med denna rekrytering.

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.