Vill du jobba för att stärka mediernas förutsättningar och för en stark tryck- och yttrandefrihet? Mediebranschens största branschorganisation Tidningsutgivarna,

TU – Medier i Sverige, söker nu en driven analytiker med bred erfarenhet av att arbeta med både siffor och ord.  

Som analytiker hos TU planerar och genomför du – självständigt eller tillsammans med andra – olika typer av analysuppdrag för att ge organisationens medlemmar relevant branschdata samt beslutsunderlag för departement och myndigheter.

Du kommer att arbeta nära organisationens vd, kommunikatör, ekonomichef och jurister.

I din roll ingår ett ansvar för omvärldsbevakning, all insamling av intäktsdata samt att analysera och förklara branschens förändrade förutsättningar. Dessutom ingår att skriva rapporter, besvara frågor från medlemmar, medier, departement, myndigheter och universitet. Du kommer också att bistå dina kollegor i deras arbete med att besvara remisser, skapa innehåll för branschdagar, evenemang och seminarier. Målet med ditt arbete är att ge mervärde åt våra medlemmar och skapa ännu bättre förutsättningar för journalistik i hela landet. Du kan även att representera TU i olika styrelseuppdrag.

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom statistik, ekonomi, medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande.

Du har minst fem års arbetslivserfarenhet.

Du kan och förstår mediebranschens tekniska, ekonomiska och strukturella utmaningar.

Du har mycket goda kunskaper i Microsofts olika program, kan Power BI och har praktisk erfarenhet av att presentera dina slutsatser i både muntlig och skriftlig form.

Du är skicklig i att planera och genomföra ditt arbete.

Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har ett etablerat kontaktnät i mediebranschen, på departement och myndigheter samt i politiken, gärna på nordisk eller europeisk nivå.

Som person är du samhällsengagerad och intresserad av mediebranschens förutsättningar. Du vågar tänka nytt och är duktig på att ge och ta konstruktiv respons. Du verkar för ett gott samarbete och har en hög samarbetsförmåga.

Du är professionell i ditt yrke, du är initiativrik, proaktiv och självgående, och du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan så snart som möjligt till Jeanette Ciucci, jeanette.ciucci@tu.se dock senast 15 september, urvalet sker löpande.

Tillsättning av tjänsten snarast möjligt.

Besök gärna www.tu.se

Kontaktperson vid frågor

Jeanette Ciucci
Administrativ chef,

Ekonomichef & HR chef

TU – Medier i Sverige

Box 22500

104 22 Stockholm

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.