Vill du jobba för att stärka mediernas förutsättningar och för en stark tryck- och yttrandefrihet? Mediebranschens största branschorganisation Tidningsutgivarna,

TU – Medier i Sverige, söker nu en driven kommunikatör med bred erfarenhet av att arbeta med strategiskt informationsarbete som ska ansvara för TU:s press- och opinionsarbete.

Därför söker vi nu dig som är en samhällsengagerad kommunikatör med djupa kunskaper om mediebranschen för en heltidstjänst med start under hösten.

Som press- och opinionsansvarig hos TU planerar och genomför du – självständigt eller tillsammans med andra – olika typer av kommunikationsaktiviteter för att driva organisationens verksamhet framåt. Du arbetar nära organisationens vd, jurister och analytiker. I din roll kommer du att arbeta med en rad varierade uppgifter, som att driva enskilda informationsprojekt, producera olika typer av nyhetsbrev, skriva rapporter, debattartiklar och pressmeddelanden samt skapa innehåll för olika sociala nätverk. Dessutom kommer du att tillsammans med dina kolleger arbeta fram innehåll för branschdagar, evenemang och seminarier. Målet med ditt arbete är att ge mervärde åt våra medlemmar och skapa ännu bättre förutsättningar för journalistik i hela landet.

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.

Du har sannolikt en bakgrund som journalist och har gärna också arbetat med strategiskt kommunikationsarbete för någon organisation, företag eller myndighet.

Du har mycket goda kunskaper i Microsofts olika program, kan WordPress och har praktisk erfarenhet av att administrera konton i sociala nätverk.

Du är skicklig i att planera och genomföra ditt arbete.

Du kan både skriva och skapa rörligt material.

Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har ett etablerat kontaktnät i mediebranschen, på departement och myndigheter samt i politiken.

Som person är du samhällsengagerad och intresserad av mediebranschens förutsättningar. Du vågar tänka nytt och är duktig på att ge och ta konstruktiv respons. Du verkar för ett gott samarbete och har en hög samarbetsförmåga.

Du är professionell i ditt yrke, du är initiativrik, proaktiv och självgående, och du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan så snart som möjligt till Jeanette Ciucci, jeanette.ciucci@tu.se dock senast 20 september, urvalet sker löpande.

Tillsättning av tjänsten snarast möjligt.

Besök gärna www.tu.se

Kontaktperson vid frågor

Jeanette Ciucci
Administrativ chef,

Ekonomichef & HR chef

TU – Medier i Sverige

Box 22500

104 22 Stockholm

 

 

Pin It on Pinterest

Dela artikeln?

Tryck på valfri social media för att dela, eller skriv ut med den gröna knappen.